Čeh bo dobil 90 milijonov evrov. Foto: EPA
Čeh bo dobil 90 milijonov evrov. Foto: EPA

Tokratni rekordni glavni dobitek v igri Eurojackpot gre prvič na Češko. Dobitna kombinacija, ki je prinesla Čehu srečo, se glasi 12, 14, 18, 38 in 46 ter dodatni številki 9 in 10.

Tisti, ki je prav napovedal vseh sedem številk, bo prejel celotno vsoto, predvideno v skladu za glavni dobitek, saj dobitki v igrah na srečo na Češkem niso obdavčeni, so sporočili s češke loterije.

Srečnež ima 35 dni časa, da se oglasi pri češki loteriji Sazka. Nato mu bodo dobitek v 60 dneh izplačali v lokalni valuti, kar preračunano znaša 2,44 milijarde čeških kron.

Doslej je na Češkem rekordni dobitek pri igri na srečo znašal 14 milijonov evrov. Lani novembra je neki par na češkem lotu uganil šest pravilnih številk od 49. Takrat sta napovedala, da bosta večino denarja podarila v dobrodelne namene.

Drugega največjega dobitka, 5+1, ki je tokrat vreden dobrih 7,6 milijona evrov, se veselijo v Nemčiji, Španiji in Litvi.

Tokratni rekordni glavni dobitek v igri Eurojackpot gre prvič na Češko. Doslej se je z rekordnim dobitkom ponašal nekdo na Finskem, ki je nenadoma postal bogatejši za 62,1 milijona evrov.

Tokrat je bilo treba na dobitno kombinacijo 5+2 čakati 12 zaporednih žrebanj.

Evropska igra na srečo, ki jo je mogoče igrati od marca 2012, poteka v Sloveniji in še 15 evropskih državah, ki imajo skupno 265 milijonov prebivalcev.