Foto: Reuters
Foto: Reuters

Našel je način, kako lahko svoje obiskovalce zabava kljub družbenemu distanciranju – odprl je safari.

Obiskovalci tako lahko zdaj od srede iz udobja svojih avtomobilov opazujejo približno 100 cirkuških živali.

Szada Safari Park leži zgolj kratko vožnjo vzhodno od Budimpešte, med živalmi pa so med drugim kamele, sloni, žirafe in celo dva "zonkeyja" – križanca med cirkuško zebro in oslom.

"Že kar nekaj časa sem sanjal o ustvarjanju tovrstnega parka, a bi ga bilo skupaj s cirkusom zelo težko vzdrževati," pojasnjuje Richter. "Zdaj pa smo za več mesecev morali cirkus zapreti, zato se mi je zdel popoln čas za odprtje."

Kot dodaja, so imeli že kar nekaj obiskovalcev, ki si želijo od blizu videti živali, ki so sicer vajene človeške bližine in pozornosti. Kamele se, denimo, stegujejo proti avtomobilskim oknom in upajo, da bodo dobile kakšen korenček, podobno si zelenjavnih priboljškov želijo tudi žirafe in sloni. "Obiskovalci ostajajo v avtomobilih, človeških stikov ni," poudarja Richter. "Živali so krotke in vajene ljudi."

Odprtje safariparka pa mu bo malenkost olajšalo tudi preživetje v teh časih – vstopnina za odrasle je nekaj manj kot 6 evrov, za otroke pa približno 4,3 evra. "To nam bo pomagalo preživeti zaprtje, saj bi nam zalog lahko kmalu zmanjkalo. To je precej bolje kot zanašanje na dobrodelno organizacijo ali prošnje za pomoč, hkrati pa lahko tudi zabavamo ljudi."

Po njegovih besedah je tudi živalim všeč, da so spet v središču pozornosti in da od ljudi dobijo tudi kakšen priboljšek.