Interpol je Biarta prijel v kraju Boca Chica. Foto: Reuters
Interpol je Biarta prijel v kraju Boca Chica. Foto: Reuters

Italijanska policija je 53-letnega Marca Ferena Clauda Biarta izsledila prek kuharskih videov, ki jih je naložil na YouTube. In čeprav si je skrbno skril svoj obraz, je pozabil na svoje številne – in prepoznavne – tetovaže.

Člana zloglasnega mafijskega združenja 'Ndrangheta so aretirali v Dominikanski republiki in ga izročili Italiji.

Po navedbah policije je Biart živel mirno življenje v mestecu Boca Chica. Na begu je bil od leta 2014, ko ga je policija iskala zaradi preprodaje kokaina na Nizozemsko v imenu klana Cacciola.

Sojenje vseh sojenj

Italijanska policija je na letališču v Rimu takole pričakala pobeglega mafijca. Foto: Reuters
Italijanska policija je na letališču v Rimu takole pričakala pobeglega mafijca. Foto: Reuters

'Ndrangheta velja za eno najmočnejših združb organiziranega kriminala na svetu, saj nadzira večino kokaina, ki prihaja v Evropo. Svoj sedež ima v južni italijanski pokrajini Kalabriji.

Domnevni vodja klana je 66-letni Luigi Mancuso, znan tudi kot "Stric Luigi". Drugi člani imajo vzdevke, kot so "Volk", "Debelinko" in "Bjondo".

Vsem trenutno sodijo v največjem mafijskem sodnem procesu v zadnjih nekaj desetletjih. Po dolgi preiskavi 'Ndranghete je tožilstvo vložilo obtožnice proti kar 355 domnevnim mafijcem in skorumpiranim uradnikom.

Seznam obtoženih je tako dolg, da je trajalo več kot tri ure, da so ga na preliminarnem zaslišanju prebrali, poroča AFP.

Med drugim jih obtožnice bremenijo umorov, trgovine z mamili, izsiljevanja in pranja denarja. Več kot 900 prič naj bi pričalo na sojenju, ki se je začelo januarja, trajalo pa naj bi dve leti.