Pogled na natrpano plažo Palme de Mallorce. Foto: Reuters
Pogled na natrpano plažo Palme de Mallorce. Foto: Reuters

Nova zakonodaja, ki naj bi bila skoraj zagotovo kmalu sprejeta, bo prepovedovala nošenje kopalk zunaj kopalnih območij v otoški prestolnici Palmi de Mallorci, poroča CNN. Prepoved naj sicer ne bi veljala za sprehajališča ob plaži.

Oblasti pravijo, da jih prav nič ne moti, če obiskovalci na plaži pokažejo vse, da pa se pri pohajkovanju po mestun golota ne tolerira. "Ne poznam nobenega uglednega letoviškega mesta, ki bi to prakso dopuščalo," je na tiskovni konferenci povedal podžupan Alvaro Gijon.

"Bikini prepoved"
Predlagana ostrejša zakonodaja je del obsežnejših ukrepov, s katerimi se skušajo na Majorki spopadati z "antisocialnim" vedenjem na otoku, ki je priljubljena destinacija za evropejske dopustnike, zlasti Britance in Nemce.

Koliko naj bi znašale kazni za prekrškarje, uradno še ni znano, a britanski Daily Mail zaskrbljeno poroča, da bi lahko turiste v kopalkah oglobili tudi za 600 evrov. Tovrstne zaskrbljenosti sicer s časnikom ne delijo vsi bralci, ampak se nekateri z uvedbo "bikini prepovedi", kot so že poimenovali zakonodajo, celo strinjajo.
"Na Majorki živim že 11 let in kar naježim se, ko moram v trgovini stati za kakšnim debelim, prešvicanim osebkom, ki misli, da je okej, da vse visi z njega," je tako zapisal neki bralec pod komentarji.