Putinko proizvaja moskovska destilarna Kristal. Foto: www.putinka.ru
Putinko proizvaja moskovska destilarna Kristal. Foto: www.putinka.ru
Vladimir Putin in Dmitrij Medvedjev
Ruska 'kerlca' sta si v začetku leta privoščila smučanje v dvoje v zimskem središču Krasna Poljana v bližini Sočija ob Črnem morju. Foto: EPA

V Rusiji poznajo ogromno vrst vodk, včasih novo ime ustvarijo posebej v čast pomembnemu domačemu politiku. Decembra je tako na prodajne police prišla vodka Medvedeff, ki jo je "navdihnil" ruski predsednik Dmitrij Medvedjev.

A ta vodka ima zelo malo privržencev v nasprotju s putinko, ki se je pojavila kmalu po tem, ko je predsednik postal Vladimir Putin. Putinka se lahko pohvali s 4,4-odstotnim tržnim deležem med vodkami.

"Medvedeff je slišati precej nerusko, ime je zelo neposrečeno, saj končnica -eff spominja na kakšno francosko besedo. Poleg tega nima v sebi take privlačnosti in čarobnosti, kot jo ima putinka," so najpogostejši razlogi Rusov.

Putin ni bolj priljubljen od Medvedjeva le, ko govorimo o vodki. Večina Rusov namreč z občudovanjem in odobravanjem gleda na njegov "mačistični" slog vodenja države v primerjavi z bolj umirjenim in "profesorskim" Medvedjevom.

A. P.