Herrera s seznamom 23 izbrancev, ki bodo zaigrali na SP-ju. Foto: EPA
Herrera s seznamom 23 izbrancev, ki bodo zaigrali na SP-ju. Foto: EPA

Herrera je za revijo Reforma pojasnil: "Če igralec ne more zdržati 20 dni ali mesec brez spolnih dejavnosti, potem ni pripravljen biti profesionalni igralec. Vsi igralci, ki smo jih izbrali, so dobri igralci, dosegli so velike stvari, bili so prvaki. Več kot očitno je, kaj želijo doseči."

Herrera je dejal, da njegovi fantje lahko uporabljajo družbena omrežja, kot sta Facebook in Twitter, kolikor želijo, seks pa je prepovedan, ampak verjame, da o tem med nogometnim karnevalom sploh ne bodo razmišljali: "Torej ne bomo iskali seksa na SP-ju le zato, da bi ga dobili, na tekmovanje gremo z namenom, da naredimo super stvar. V bistvu niti ne verjamem, da fantje sploh razmišljajo o tem (o seksu med SP-jem). V klubu izgubiš en teden, naslednji teden pa že dobiš drugo priložnost za popravek, v reprezentanci pa izgubiš enkrat in lahko že izpadeš s SP-ja."

Na koncu je dodal še, da ne misli opravljati naloge policista in da ne bo nadzoroval svojih 23 izbrancev: "Ne razmišljam o prepovedi seksa, razmišljam o nogometu. Upam, da bodo o nogometu razmišljali tudi fantje, zaradi 40-dnevne vzdržnosti ni še nihče umrl." Svojim fantom pa ne bo zameril, če si bodo ogledali mične Brazilke: "Če na plaži vidiš dekle v bikiniju - in to se bo nedvomno zgodilo, saj je naš hotel ob plaži v Santosu - z gledanjem ni nič narobe."

Mehičani so bili ena izmed zadnjih reprezentanc, ki se ji je uspelo uvrstiti na SP. Igrali bodo v skupini A, kjer so še Brazilija, Hrvaška in Kamerun, s katerim bo 13. junija ob 18.00 v Natalu odigrala tudi prvo tekmo na prvenstvu. Najbolj zveneča imena na Herrerovem spisku so Javier Hernandez, Giovani dos Santos, Andres Guardado in tudi 35-letni nekdanji branilec Barcelone, zdaj pa član mehiškega Leona, kapetan Rafael Marquez, ki bo nastopil že na svojem četrtem svetovnem prvenstvu.