Rožice so zacvetele. Foto: Duška Lah
Rožice so zacvetele. Foto: Duška Lah

Člani Ekološkega hortikulturnega društva iz Mozirja so tudi letos zgodaj spomladi zavihali rokave in pripravili vse potrebno za tokratno razstavo cvetja. Res pisano je predvsem na gredicah, kjer cvetijo tulipani, še vedno tudi nekatere vrste rumenih narcis, tu in tam pa še drugo spomladansko cvetje. Potem ko je jeseni Savinja poplavljala in prizadela tudi ta park, so se malce bali, ali jim bo uspelo do praznikov vse urediti.

''Čeprav nam je ponagajala tudi dolga in huda zima, smo zadovoljni, lahko pokažemo milijon cvetov vseh pisanih barv,'' je te dni dejal Božo Plesec iz društva.

V parku so te dni na obisku tudi liki iz risanih filmov Miki Miška, Minny, Racman Jaka, kranjska sivka in Lipko iz Eurobasketa. Pravo doživetje so za otroke, ki se lahko v parku tudi igrajo na lepo urejenem otroškem igrišču, starši pa brez skrbi uživajo v cvetju.

V gaju so v teh dneh pripravili še razstavo velikonočnih butar z Ljubnega ob Savinji. Te so na ogled v kapelici sv. Valentina sredi parka. Butare ali potice, ki so tudi zaščitena naravna dediščina, je izdelal Alojz Atelšek z Ljubnega ob Savinji.

Poseben je tudi prostor, kjer so na ogled eksotične živali, kače, kuščarji in še kaj, prijazno so jih pripeljali iz društva Bioexo Ljubljana.

V parku je mogoče obiskati tudi deset starih in dobro ohranjenih objektov, med njimi mlin, kaščo in čebelnjak, ki prikazujejo etnološko dediščino Zgornje Savinjske doline.

Duška Lah, TV Slovenija