Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

K. Kavšigan, direktor podjetja z brezpilotnimi letalniki D1 Racing, je neuslišano ljubezen spoznal že leta 2016. Med moškim in žensko je očitno prišlo do nesporazuma glede odnosa. Nora Tan ga je namreč dojemala kot prijatelja, snubec pa jo je videl kot "najbližjo prijateljico", poroča New York Post.

Dvojica je skušala nesporazum zgladiti tudi z obiskovanjem svetovanja glede odnosov, vendar je Nora Tan lani delavnice prenehala obiskovati in popolnoma prekinila stike z moškim. Še pred prekinitvijo stikov je vložila tožbo proti Kavšiganu zaradi nadlegovanja.

Užaljeni moški je po dokončni zavrnitvi na višjem sodišču sprožil tožbo proti Tan, ker naj bi s trditvami o nadlegovanju povzročila škodo njegovemu "sijajnemu ugledu", poleg tega pa je utrpel tudi "travme in depresijo", kar je negativno vplivalo na njegovo življenje.

Moški za povzročene bolečine zahteva 2,3 milijona evrov (2,1 milijona evrov) odškodnine. Višje sodišče bo o primeru odločalo 9. februarja.

Pri sodniku za prekrške je ob tem vložil še drugo tožbo, v kateri zahteva 16.700 dolarjev (15.200 evrov) zaradi kršitve dogovora o izboljšanju njunega odnosa, potem ko je prenehala obiskovati svetovalne ure, piše v sodnih dokumentih, ki jih je pridobil Channel News Asia.

Kazensko sodišče je njegovo "očitno neutemeljeno" tožbo v soboto zavrnilo. V obrazložitvi so zapisali, da sodišče ne bo sodelovalo pri Kavšinganovem "preračunljivem poskusu, da bi izsilil sodelovanje", ter dodali, da se je Nora Tan "po letih masiranja tožnikove nesreče končno odločila, da se bo uprla njegovim grožnjam, namesto da bi popustila njegovim zahtevam".