Foto: Reuters
Foto: Reuters

“Vse nas je prestrašila," je dejal njen sin Gilberto Barbera in dodal, da so jim zdravniki povedali, da je njeno stanje še vedno slabo.

Upokojeno medicinsko sestro Bello Montoyo so sprejeli v bolnišnico v petek, potem ko je utrpela srčno kap in zastoj srca. Potem ko se ni odzvala na oživljanje, jo je dežurni zdravnik razglasil za mrtvo.

Po Barberovih navedbah je bila njegova mama nezavestna, ko so jo pripeljali na urgenco, nekaj ur pozneje pa ga je zdravnik obvestil, da je mrtva, ter mu izročil njeno osebno izkaznico in mrliški list. Družina jo je nato odpeljala v mrliško vežico, kjer se je nameravala še isti dan posloviti od nje. Takrat so zaslišali čudne zvoke iz krste.

“Približno 20 nas je bilo. Po približno petih urah so iz krste začeli prihajati zvoki. Moja mama je bila zavita v rjuho in udarjala je po krsti. Ko smo pristopili h krsti, smo videli, da globoko diha.”

Svojci so Montoyo naglo odpeljali nazaj v bolnišnico v osrednjem ekvadorskem mestu Babahoyo, kjer ostaja na intenzivni negi, zdravniki pa niso optimistični glede njenega zdravstvenega stanja. Z ekvadorskega ministrstva za zdravje so sporočili, da preiskujejo zdravnika, vpletenega v primer, prav tako so sklicali komisijo, da bi preiskala izdajanje mrliških listov v omenjeni bolnišnici.