Foto: Reuters
Foto: Reuters

Da se je podoba ptička zamenjala s podobo psa pasme shiba inu, ki ga povezujemo z dogecoinom, so uporabniki opazili v ponedeljek zvečer.

Več ur ne Twitter ne Musk nista podala nobene razlage.

V tipičnem Muskovem slogu je lastnik Twitterja nazadnje spremembo "komentiral" z objavo hudomušnega mema (glej desno), v naslednjem tvitu pa prilepil star pogovor z enim od svojih sledilcev marca lani, v katerem se je ta pošalil, da bi moral kupiti Twitter in zamenjati logotip s podobo dogecoina.

Twitterjeva služba za odnose z javnostmi že od konca marca ne odgovarja na pisma, nekateri uporabniki pa so ugibali, da bi pri vsem skupaj lahko šlo za prvoaprilsko šalo, ki je Musku ni uspelo izpeljati pravočasno.

Spet drugi se sprašujejo, ali skuša Musk z menjavo logotipa odvrniti pozornost od sodnega primera proti njemu.

Odvračanje pozornosti od tožbe?

Sprememba se je namreč pojavila le nekaj dni zatem, ko je Musk zaprosil sodišče, naj zavrne tožbo, ki so jo proti njemu vložili vlagatelji Dogecoina zaradi domnevne piramidalne sheme.

Tožniki v tožbi navajajo, da je Musk vedel, da od leta 2019 kriptovaluta nima vrednosti, a vseeno promoviral dogecoin, da bi se okoristil od trgovanja z njim.

“Musk je uporabil svoj piedestal najbogatejšega Zemljana, da bi upravljal dogecoinovsko piramidalno shemo in manipuliral z njo za lasten zaslužek, izpostavljenost in zabavo," navajajo.

Muskovi odvetniki navedbe v tožbi zavračajo kot “sanjavo fikcijo".

Vrednost dogecoina je poskočila lani, potem ko je Musk napovedal, da se lahko z dogecoini plačuje tudi v trgovinah Tesle.

Je pa dogecoin po menjavi logotipa na Twitterju ta teden doživel kar 30-odstotno rast, kar je največ od novembra lani.