Največ gostov na obalo Costa del Sol prihaja iz Nemčije in Velike Britanije. Foto: EPA
Največ gostov na obalo Costa del Sol prihaja iz Nemčije in Velike Britanije. Foto: EPA

Na slavni sončni obali so uvedli posebne nadzornike, ki bodo zaplenili vse, kar turisti puščajo na plaži, da bi imeli rezerviran prostor. Svoje stvari bodo lastniki sicer lahko dobili nazaj, vendar bodo morali pri tem plačati kazen v znesku 30 evrov.

"Ne želimo imenovati države, iz katere prihajajo turisti, ki najpogosteje počnejo to, ampak mislim, da lahko vsi uganemo, kdo so," je povedal predstavnik mestnih svetnikov iz Torroxa. Pri tem je poudaril, da so nadzor uvedli predvsem zato, ker se pogosto zgodi, da na plaži ležijo le brisače in senčniki, ljudi pa ni nikjer - tisti novi, ki pridejo, pa nato nimajo prostora, da bi na plažo odložili svoje stvari.

Iz Torroxa so sporočili, da njihov ukrep deluje, saj zasežejo zelo malo predmetov. Lani so v avgustu in septembru, ko je zakon začel veljati, zasegli le nekaj več kot deset brisač in drugih stvari, v letošnji sezoni pa nekaj več kot 30. Najbolj naj bi bila na udaru plaža Ferrara, ki je bolj ozka od preostalih na obali Costa del Sol, zato se tudi hitreje zapolni.