Vam ledeniki pomenijo vrhunski užitek? Aljaska je primeren kraj za vaš dopust. Foto: epa
Vam ledeniki pomenijo vrhunski užitek? Aljaska je primeren kraj za vaš dopust. Foto: epa
Bi se spustili do Titanika? Nemške turistične agencije ponujajo tudi to možnost.
Če imate resnično radi nevarnost, se lahko odpravite tudi v bližino kakšnega vulkana. Foto: epa
Lahko pa dopust preživite tako kot štiri petine ljudi - ob morju na plaži. Foto: epa

Tako se boste lahko odpravili na Aljasko, v iglu na Švedskem, prek Arktike do Titanika, v najvišje ležeči hotel na svetu, na hitro izginjajoče otočje Tuvalu ... Izbira je res velika, lahko poskusite tudi z afriškim pragozdom, popotovanjem čez Sibirijo, odkrivanjem Amazonke ...

V ponudbi je tudi Aljaska, kjer boste - če imate malo sreče - morda našli tudi kakšno grudico zlata, dobili kakšno ozeblino in ... najpomembneje ... pozabili na monotonijo vsakdanjosti.

Bi radi preživeli dopust v najvišje ležečem hotelu na svetu - Umu Paru? Potem se kar odpravite v Butan in ne pozabite prave opreme. Država vas bo navdušila s svojo eksotiko in višino.

Če ne prenesete visokih temperatur, je za vas priporočljiva Arktika, ki jo boste lahko prepluli, v kakršni koli smeri boste želeli - na ledolomilcu.

Nemške turistične agencije vam ponujajo možnost, da se potopite do 3.800 metrov, na ostanke Titanika in ga občudujete od blizu. Vse skupaj si lahko ogledate na podmornici MIR I., ki jo je za snemanje filma Titanik uporabljal tudi James Cameron.

Bi radi preživeli počitnice na koralnem otočju Tuvalu? Pohitite, saj se ta državica zaradi erozije kar topi v oceanu.

Če ne veste, kaj bi s svojo boljšo polovico sploh še počeli, lahko vplačate izlet do Bermudskega trikotnika. Nikoli se ne ve, morda pa je legenda resnična.

Kaj pa kakšen vulkan, ki mu grozi, da bi lahko vsak čas izbruhnil? Če imate preveč denarja in svoje odvečne teže, ki ste jo nabrali čez zimo, ne želite izpostavljati pred drugimi, lahko najamete otok ali pa ga celo kupite. Ena izmed možnosti je tudi indijski Bollywood (Bombaj), glavno mesto indijskega filma, morda ima vse to, česar Hollywood nima ...

Ste morda pomislili na ledeni hotel pri temperaturah pod nič stopinj Celzija? Švedi vam ponujajo pravi iglu, da se ogrejete, pa sta v ceno všteti tudi vodka in vaša vroča polovica v postelji (no, ne vaša, ker je všteta v ceno ...).

Če pa so eksotični kraji za vas preveč eksotični, vam še zmeraj ostajata vaša priljubljena destinacija in klasični dopust. V ponudbo "klasičnega" dopusta so všteti morje, plaža, sončenje, dobra hrana in pijače ter predvsem lenarjenje.