Člani glavne igralske zasedbe serije Prijatelji – tudi Matthew Perry, Jennifer Aniston in David Schwimmer – so prizore za konec četrte sezone posneli tudi v Angliji. Čeprav bi izvirne scenarije po besedah Amande Butler iz dražbene hiše Hanson Ross morali uničiti, saj ekipa ni želela, da bi konec pricurljal v javnost, je bil eden vseeno rešen pred bridkim koncem, ki ga je čakal v smetnjaku.

Scenarij dvodelne epizode The One With Ross's Wedding, njegovo vrednost ocenjujejo na od 600 do 800 funtov (okoli 693 in 929 evrov), je namreč leta 1998 na vrhu omare našel uslužbenec Fountain Studiosa v Wembleyju, kjer sta bila oba dela tudi posneta. "Spomnim se, da sem se spraševal, kateremu članu igralske zasedbe bi lahko pripadali," je dejal neimenovani prodajalec, ki je za studio delal do leta 1999.

"Ko sem prišel pospravit svojo mizo, sem vse pospravil v veliko kartonsko škatlo. Pozabil sem, da je tam scenarij," je povedal in pojasnil, da je papirje hranil v enem izmed predalnikov doma. "Ta scenarij si zasluži, da ga ima v lasti velik oboževalec Prijateljev," je še dodal, poroča BBC.

Na dražbi 12. januarja bo ponujen skupaj s puloverjem in kompletom DVD-jev.

Komu je scenarij pripadal, še vedno ni jasno, vendar naj bi šlo za nekoga v igralski zasedbi ali ekipi televizijske oddaje. "Na eni izmed map je nalepka z imenom John Lanzer, ki je scenograf, tako da bi lahko bile strani njegove," je dejala Butler, ki je tudi sama navdušenka nad serijo. "Preprosto nadrealistično je brati in videti napisano, kar si videl na zaslonu," je priznala in opozorila, da bi lahko predani oboževalci presegli ocenjen znesek.