Na tednu oblikovanja se predstavljajo novi trendi designa, predvsem na področju opreme doma. Foto: EPA
Na tednu oblikovanja se predstavljajo novi trendi designa, predvsem na področju opreme doma. Foto: EPA

Milanski teden oblikovanja, ki letos poteka od 6. do 12. junija, je eden osrednjih festivalov in praznikov oblikovalcev na svetu. Na njem se svetu pokažejo vsi pomembnejši svetovni oblikovalci, podjetja in znamke.

Na prizorišču Tortona Rocks na ulici Via Tortona bo letos na ogled tudi razstava slovenskih del z naslovom Novi časi. Predstavljen je izbor 22 izdelkov, ki so prejeli znak odličnosti Made in Slovenia (Ustvarjeno v Sloveniji), so sporočili iz Centra za kreativnost.

Projekte za razstavo, ki bo na ogled do 12. junija, je na podlagi odprtega razpisa za sodelovanje izbrala strokovna komisija, ki so jo sestavljali oblikovalec Luka Stepan, oblikovalka storitev Ana Kyra Bekš, arhitekt in oblikovalec Primož Jeza, kustosinja za arhitekturo in oblikovanje Maja Vardjan ter vodja programa pri Centru za kreativnost Mika Cimolini.
Razstava je nastala s sodelovanjem med Centrom za kreativnost/MAO in Generalnim konzulatom Slovenije v Milanu.

Center za kreativnost je interdisciplinarna platforma, ki s pomočjo javnih subvencij ministrstva za kulturo omogoča podporno okolje za razvoj ter promocijo kulturnega in kreativnega sektorja v Sloveniji ter njegovo povezovanje z gospodarstvom in drugimi sektorji.