Prvo dnevno diskoteko sta pripravila decembra lani v angleškem mestu Sheffield. Zdaj sta jo pripeljala v londonski klub HERE at Outernet.

Za Joeja Richardsona, namestnika generalnega direktorja pri Outernetu, je dnevna diskoteka priložnost za pridobitev novih strank v panogi, ki se še vedno otepa posledic pandemije covida 19. "Dnevni dogodki za tovrstno demografsko skupino so lahko zelo koristni za našo industrijo, zato smo morali izkoristiti to priložnost."

Zamisel o dnevnih diskotekah je na Otoku zelo hitro postala priljubljena in do maja je že vseh naslednjih sedem datumov (Nottingham, Glasgow, Cardiff ...) za dnevno diskoteko razprodanih.

V Londonu je treba za vstop v dnevni nočni klub odšteti 17 britanskih funtov (slabih 20 evrov). Med obiskovalci prevladujejo tisti, ki so v 40. in 50. letih. Številni so zaposleni in z majhnimi otroki ter si ne želijo, da bi naslednji dan trpeli zaradi posledic neprespane noči.

"Počutim se, kot da je večer in da je čudovita noč, kot smo jo imeli pred mnogo leti, s to razliko, da ponoči lahko spimo, kar je popolna stvar za nas," je povedala 41-letna mama Katy Magrane, ki je prišla s prijatelji.

58-letni Darren Mew je za AFP povedal, da ni bil v klubu že 35 let, njegove možnosti za ples pa so bile do zdaj omejene zgolj na rojstnodnevne zabave in poroke.

Prav tako 58-letna Sara Willats je povedala, da so ljudje v zrelih letih zdaj dobili možnost, da gredo na ples brez bojazni, da jih bodo mlajši obiskovalci nočnih klubov gledali postrani. "Lahko greš in si to, kar si. Se zabavaš in noben mladec ti ne bo rekel: 'Poglej jo zdaj!'" je povedala.

"Ne moreš verjeti, da je sobotno popoldne v Londonu," pa je povedala Kelly Tipton, stara približno 50 let, ki je tudi vesela, da se bo po zabavi domov v Dover na jugu Anglije vrnila z vlakom, ki iz prestolnice odpelje ob 21. uri. "Kot da bi bila spet v svojih 20. Res je dobra zabava, briljantno," je dodala.