Na Pokljuki se ne merijo zgolj najboljši tekači na svetu. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Na Pokljuki se ne merijo zgolj najboljši tekači na svetu. Foto: MMC RTV SLO/T. O.

Na tridesetem tovrstnem smučarskem teku se je zbralo približno petdeset diplomatov, gospodarstvenikov in politikov, pridružilo pa se jim je tudi pet veleposlanikov. "Zelo rad sem se pridružil, všeč nam je, kako radi imajo Slovenci šport in naravo," je povedal Ben Šejhej, predstavnik ameriškega veleposlaništva. Udeleženci s pomočjo neuradnega srečanja spletejo nove vezi za nadaljnje sodelovanje, prav tako pa tradicionalno ni manjkala niti dobrodelnost. Tokrat so zbirali prispevke za pomoč otrokom iz socialno ogroženih družin.

Snega je bilo za tekmovanje več kot dovolj, udeleženci pa so se na pet kilometrov dolgo preizkušnjo odpravili v sproščenem vzdušju. "Tukaj smo, da se malo družimo z diplomati, podjetniki in politiki, tudi dobrodelni namen je, pa tudi uživamo v naravi," je povedal Marko Maver z ministrstva za naravne vire in prostor.

S tekmovanjem je zadovoljen tudi predsednik športnega društva Strelica, Vinko Grašič, ki poudarja, kako velik dosežek je trideset izvedb takšnega dogodka. Poleg dobrodelne note in sprostitve pa je po mnenju direktorja tekmovanja Klemna Grašiča narava tudi idealno okolje za sklepanje poslov: "Sklepanje poslov je lažje v trenirki kot pa v uradnih oblačilih. Tukaj so vsi dostopni in se sprostijo. Ni posebnega protokola, vsi pa uživajo v naravi."

Na Pokljuki druženje športnikov, politikov, gospodarstvenikov