V sredo so se vsi člani družine McCormick iz Adelajde okoli tretje ure popoldne odpravili od doma. Zadnja je šla iz hiše 16-letna Taylah, pred seboj spustila ven še družinskega psa in zaklenila vrata.

Ko so se tri ure pozneje vrnili, jih je v dnevni sobi, okoli prej lepo okrašenega božičnega drevesca čakalo razdejanje. "Pes je takoj stekel k drevescu in ga začel ovohavati, kar se je mami zdelo čudno in je šla pobliže pogledat, kaj se dogaja. Po tleh so ležali okraski ... ko je pogledala gor na drevo, pa je opazila koalo," je dogodek za Guardian Australia opisala Taylah.

"Očitno se je zapletla v lučke. In čeprav je bilo drevo umetno in že kar precej staro, je vseeno poskusila grizljati iglice. Ko je ugotovila, da niso prave, je na srečo nehala," je še dejala Taylah in dodala, da je bila njena mama najprej v šoku, saj je mislila, da si jo je privoščil kateri od otrok. "Ampak, ne, bila je čisto prava, živa koala," je Amanda razložila za Guardian in dodala, da so koale že večkrat približale hiši in se začasno naselile na kakšnem drevesu na vrtu, ne pa v hiši.

V društvu za pomoč koalam najprej mislili, da gre za šalo

Vajeni tovrstnih obiskov so McCormickovi takoj poklicali društvo za reševanje koal, a njihov klic najprej ni bil najbolje sprejet. "Na pomoč, koala je na mojem božičnem drevesu," se, priznajmo, res sliši kot potegavščina – tudi v Avstraliji.

Kot so v društvu zapisali na svoji Facebookovi strani, so bili najprej prepričani, da gre za telefonsko potegavščino, a po nekaj trenutkih, so ugotovili, da je koala res v težavah. "Menda je bilo potrebno kar nekaj prepričevanja, preden je naš operater verjel, da ima Amanda zares koalo na svojem drevescu," je za Guardian potrdila soustanoviteljica društva, Dee Hearne-Hellon.

A so na koncu le prišli na pomoč, malo koalo – ocenjujejo, da gre za mladiča, starega od tri do štiri leta – rešili verige lučk in jo odpeljali na varno, v bližnji gozd, kjer so jo spustili na drevo.

McCormickovi so malo koalo poimenovali Daphne in si obljubili, da jo bodo obiskovali in skrbeli zanjo.