Znamenita črna usnjena jakna, ki jo je Sylvester nosil v prvem filmu o boksarju Rockyju. Foto: YouTube
Znamenita črna usnjena jakna, ki jo je Sylvester nosil v prvem filmu o boksarju Rockyju. Foto: YouTube

Zbiratelji in Stallonovi oboževalci bodo lahko zbirali med več kot 1.400 predmeti, na dražbi pa se bo znašla tudi znamenita črna usnjena jakna, ki jo je Sylvester nosil v filmu Rocky (1976), in pa ruta, ki si jo je okoli glave privezal v filmu Rambo: Prva kri (1982), prvem v nizu filmov, v katerih je Stallone upodobil slavnega vietnamskega veterana Johna Ramba.

"Nisem prepričan, kakšna bo cena, ampak menim, da nekje od štiri do šest milijonov," je o skupni vrednosti izdelkov povedal Mike Gutierrez iz avkcijske hiše Heritage Auctions. Točne ocene ni mogel podati, saj Stallone še nikoli ni prodajal svojih rekvizitov, tako da ne vedo, koliko povpraševanja po izdelkih je na trgu.

Gutierrez je dodal še, da bi se cene izdelkov lahko dodatno dvignile, saj bo pri dražbi sodeloval tudi sam hollywoodski zvezdnik: "Vključen bo v promocijo, zato menim, da se bodo cene dvignile." Dražba bo potekala decembra, del izkupička pa bo šel tudi v dobrodelne namene.

Neuničljivi Sylvester je januarja sicer napovedal peti, sklepni film o Rambu, ki nosi naslov Rambo: Last Blood (Rambo: Zadnja kri), vendar še ni znano, kdaj bo posnet. Bo pa v kinematografih kmalu mogoče videti sedmi del sage o boksarju Rockyju Balboi, ki nosi naslov Creed.