V Mestu Parkes v Novem Južnem Walesu se vsako leto zbere na tisoče oboževalcev Elvisa Presleyja. Foto: EPA
V Mestu Parkes v Novem Južnem Walesu se vsako leto zbere na tisoče oboževalcev Elvisa Presleyja. Foto: EPA

Okoli 400 oponašalcev Elvisa se je v petek vkrcalo na vlak iz Sydneyja v Parkes, kjer od danes poteka enotedenski festival, posvečen enemu in edinemu Kralju, z naslovom King of Rock festival.

Festival v avstralskem mestecu z 11.000 prebivalci tradicionalno pripravljajo v dneh okoli Elvisovega rojstnega dne (8. januarja bi pevec praznoval 74 let) že od leta 1995.

Letos bodo lahko imitatorji Elvisa (in njegove žene Priscille) sodelovali v Elvisovi poulični paradi, se udeležili izbora za najlepšo Priscillo, se (ponovno) poročili pred Elvisovim dvojnikom z licenco za opravljanje poročnih obredov, Deanom Vegasom, in si ogledali milijon dolarjev vredno zbirko predmetov, ki so nekoč pripadali Presleyju.

Eden največjih oboževalcev Kralja, Greg Page, ki velja za vnetega zbiralca tovrstnih spominkov, se je namreč odločil, da bo svojo zbirko, v kateri so tudi poročni list Elvisa in Priscille, eden od Elvisovih zlatih odrskih kostumov in pogodba med Elvisom in njegovim menedžerjem, razstavil širši javnosti.

"Nobenega smisla nima, da hranim vse te predmete, če si jih ljudje ne morejo ogledati in v njih uživati, tako kot jaz. To bi bilo zelo sebično," je ob tej priložnosti dejal Page.

T. K.