Nekdanja manekenka Tyra Banks poleg omenjenega resničnostnega šova vodi tudi svojo pogovorno oddajo, poje in se pojavlja v filmih. Foto: EPA
Nekdanja manekenka Tyra Banks poleg omenjenega resničnostnega šova vodi tudi svojo pogovorno oddajo, poje in se pojavlja v filmih. Foto: EPA

Po poročanju newyorške radijske postaje WINS je kaos izbruhnil pred hotelom Park Central New York sredi Manhattna, potem ko se je mimo žensk, ki so pozno popoldne (še vedno) stale v vrsti za avdicijo, pripeljal avtomobil, iz katerega se je kadilo. Ena je zakričala: "Ogenj!" in sprožila naval panike. Vse skupaj se je še stopnjevalo, ko je iz avta skočil moški in začel puliti torbice iz rok čakajočih žensk.

Na prizorišču ostal kup oblek in čevljev
Policisti o podrobnostih niso želeli govoriti, so pa potrdili, da je šest žensk skoraj omedlelo, morda tudi zato, ker so celo noč čakale v vrsti za avdicijo za priljubljeno oddajo mreže CW, katere ustvarjalka in voditeljica je nekdanja manekenka Tyra Banks. Pločniki so bili po "incidentu" polni stolov in spalnih vreč, pa tudi oblek in čevljev, ki so jih v paniki tam pustila kričeča dekleta. Avdicijo so po izbruhu panike prekinili, a so mnoga dekleta dejala, da jim to ne bo preprečilo, da ne bi poskusile še enkrat.

Omenjeno avdicijo so priredili za prihajajočo 13. sezono tekmovanja, v kateri se bo ducat deklet potegovalo za naziv ameriškega supermanekenke. Možnost za sodelovanje bodo še ta mesec dobila tudi dekleta v Chicagu, Dallasu in Los Angelesu. V novi sezoni so v skladu z izjavo Banksove, da je oddajo ustvarila, da bi podirala stereotipe o lepoti, na avdicijo povabili le dekleta, visoka največ 170 cm, kar je kar precej manj od siceršnjih zahtev modne industrije.

A. K.