V Manchestru bodo moški od 14. februarja lažje prišli do viagre. Foto: EPA
V Manchestru bodo moški od 14. februarja lažje prišli do viagre. Foto: EPA
Karneval v Riu de Janeiru
Brazilci se pospešeno pripravljajo na pustno rajanje. Foto: EPA

Do nakupa bodo upravičeni moški z erekcijskimi motnjami, stari med 30 in 65 let, za štiri modre tabletke pa bodo morali odšteti 50 funtov oziroma približno 75 evrov. A do viagre vseeno ne bodo prišli tako preprosto - v zameno za to, da ne bodo potrebovali recepta, bodo morali prestati krajši zdravniški pregled.

Obvezen bo posvet z zdravnikom
Z zdravnikom se bodo pogovorili o težavah v spolnosti, izmerili jim bodo krvni tlak ter količino holesterola in sladkorja v krvi. Ob naslednjem nakupu viagre se bodo morali ponovno oglasiti pri zdravniku, ki bo ugotovil, ali se lahko še naprej brez skrbi zatekajo po pomoč k viagri. "Če bo dostopnost do viagre lažja, se bo morda več moških odločilo, da poiščejo pomoč zaradi zelo običajne težave," je povedal eden izmed vodilnih v Bootsu, britanski verigi lekarn, ki se loteva projekta. Dodal je, da se po njegovem mnenju trenutno zdravi le deset odstotkov moških, ki imajo težave z erekcijo.

S kondomi za varnejši karneval
V Riu de Janeiru pa se že pripravljajo na karneval in na "razvrat", ki ga spremlja vsako leto. V nedeljo so začeli deliti zastonj kondome - to naredijo vsako leto, saj želijo Brazilce opomniti na pomembnost varnega seksa. Letos bodo razdelili 10 milijonov kondomov, 15 milijonov pa so jih že januarja razposlali posameznim zveznim državam. Radijske in televizijske postaje so v nedeljo začele predvajati "geslo" letošnjega karnevalskega rajanja: "S kondomi ostane dober občutek tudi po koncu zabave."

Cerkev noče kondomov v šolah
Kampanja se je letos začela v eni izmed šol sambe v Riu de Janeiru, takoj pa je bila deležna hudih kritik katoliških škofov, ki zelo nasprotujejo tudi odločitvi vlade, da leta 2008 v šole postavi avtomate s kondomi. Tega so se sicer razveselili učitelji, učenci in njihovi starši, Cerkev pa se je izrekla proti.