Vrh gore Grünten je tako označen z novim še večjim lesenim kipom moškega spolnega uda, ki ga podpira več drogov. Kdo ga je postavil, ni znano. Nekaj odgovorov bi lahko podala panoramska kamera s sosednjega smučišča – zaradi slabe kakovosti se sicer le vidi zamegljene podobe, ki verjetno postavljajo kip.

Izvirni falusni kip, ki je vrsto let stal na 1738 metrov visoki gori v bližini kraja Rettenberg, je, kot je znano, izginil konec tedna.

V ponedeljek sta tam ostala le štrcelj in lesen podstavek. "Nekdo ga je moral odžagati v nočni akciji," je dejala oskrbnica bližnje koče za časopis Allgäuer Zeitung.

Policija je uvedla preiskavo, ampak še vedno nima nobenih oprijemljivih namigov ali dokazov, še vedno ne vedo niti, ali gre za kaznivo dejanje. Kot je v ponedeljek pojasnjeval predstavnik policije Holger Stabik lastnik kipa ni znan, torej ni oškodovancev. Obstaja tudi možnost, da je dvometrski penis s seboj v dolino odnesel pravi lastnik.

Leseni penis je namreč izginil skoraj tako, kot se je znašel na gori. Pred leti ga je tja nekdo prinesel, še danes pa ni znano, kdo je to bil in zakaj ga je prinesel na vrh.

Kip je v zadnjih letih postal priljubljena izletniška točka, na Googlovih zemljevidih pa je označen kot kulturni spomenik.