Foto: Reuters
Foto: Reuters

Naj so to praznovanja ob kraljevih rojstnih dneh, porokah ali jubilejih, Američanka Donna Werner se je v tridesetih letih v živo udeležila že številnih kraljevih slavij. A tudi za veteranko kraljevih dogodkov bo kronanje Karla III. prvi takšen dogodek. "To je dogodek, ki ga doživiš enkrat v življenju," je povedala za Reuters, potem ko se je iz svojega hotela odpravila zagotovit pogled iz prve vrste.

Nova kralj in kraljica se bosta po kronanju v spremstvu 5000 pripadnikov oboroženih sil nazaj v palačo podala v 260-letni zlati kočiji – prizor, ki mu Britanci niso bili priča že sedem desetletij, med prvimi, ki so si zagotovili najboljši zorni kot, pa je seveda tudi Werner. "Nihče tega ne dela tako pompozno kot Britanci," je navdušena 71-letnica iz Connecticuta in dodaja, da v ZDA ni ničesar primerljivega.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Povedala je še, da se je njena pustolovščina začela odlično, saj ji je prijazen gradbeni delavec pomagal pri nošenju opreme za taborjenje, poleg tega pa je po naključju ujela še kralja, ki se je peljal mimo. "Mahal nam je, moj bog, to se zares dogaja," je bila vsa iz sebe. Dodala je še, da namerava biti pokonci vso noč, saj hoče ujeti tudi generalko.

Američanka je prvič prisostvovala poroki princa Andrewa leta 1986, od takrat je tudi navdušena nad kraljevimi slavji. "Srečna sem, da sem lahko priča zgodovini, navsezadnje se to ni zgodilo že 70 let," je sklenila.