Angela Merkel je bila zaradi tehničnih težav prisiljena prestopiti na drugo letalo. Foto: EPA
Angela Merkel je bila zaradi tehničnih težav prisiljena prestopiti na drugo letalo. Foto: EPA

Ko se je 28-letni Agustin Aguero vkrcal v poslovni razred letala, ki je v petek iz Madrida letelo v Buenos Aires, ni pričakoval, da se bo čez nekaj minut na sedež zraven njega usedla nemška kanclerka Angela Merkel, najvplivnejša ženska na svetu.

Merklova se je na vrh G20, ki je tokrat zasedal v Buenos Airesu v Argentini, odpravila s komercialno letalsko linijo iz Madrida. V to so jo sicer prisilile okoliščine – njeno letalo je zaradi tehničnih težav namreč moralo zasilno pristati –, s svojo prisotnostjo pa je močno presenetila potnike poslovnega letalskega razreda.

Čeprav se je Merklova moškemu na sosednjem sedežu večkrat nasmehnila, Aguero ni zbral dovolj poguma, da bi se z njo pogovarjal. Je pa svojo izkušnjo in fotografijo z Merklovo v ozadju objavil na Facebooku in Twitterju.

"Gledam Hišo iz kart in nikakor nisem pričakoval tako normalne osebe," je svojo izkušnjo za tuje medije opisal Argentinec, očitno ljubitelj priljubljene ameriške televizijske serije Hiša iz kart. Kot je dodal, je bila Merklova med poletom "zelo sproščena", delovala je kot običajen potnik, jedla je jogurt, brala in spala.

Uro pred pristankom se je Merklova v pilotski kabini tudi fotografirala s posadko letala. Za Merklovo so na letalo družbe Iberia Airlines prišli še podkancler Olaf Scholz, pomočniki in telesni stražarji.