Darmstadt bo v okviru akcije, ki so jo poimenovali Spalnica na prostem (Open-Air-Schlafzimmer), navijačem 6. oktobra omogočil vstop na stadion in prenočevanje na objektu.

Če bodo navijači s seboj prinesli lastne spalne vreče in podloge za spanje, bo doživetje stalo 49 evrov. Imajo pa tudi možnost vstopnice za 98 evrov. V tem primeru bo v ceno všteta klubska spalna oprema, ki jo bodo pozneje podarili brezdomcem.

Omeniti sicer velja, da ponudba prenočevanja na stadionu zajema celoten objekt, a ne dovoljuje spanja na nogometni zelenici.

Namen dogodka je, kot so pojasnili pri novincu v letošnji sezoni v nemški elitni ligi Bundesliga, svojim privržencem pred začetkom zime predstaviti težave tistih, ki nimajo strehe nad glavo. Na stadionu bodo pripravili tudi priložnostna predavanja o problematiki brezdomstva.

Kot so zapisali na spletni strani kluba, se bo dogodek začel ob 20. uri s predavanji, spalne vreče in podloge bodo razdelili dve uri zatem. Zjutraj bodo imeli udeleženci na voljo še skromen zajtrk na prostem. V klubu so še dodali, da se bodo lahko tisti, ki bi jih vendarle preveč zeblo ali pa bi se med prenočevanjem na prostem počutili slabo, umaknili na toplo v prostore na glavni tribuni.