Italijanske loterijske srečke. (Fotografije je simbolična.) Foto: EPA
Italijanske loterijske srečke. (Fotografije je simbolična.) Foto: EPA

Neimenovana starejša Neapeljčanka je pred dnevi kupila dve srečki v igri "Podrgni in osvoji" in zadela glavno nagrado, 500.000 evrov. Vsa presrečna je odhitela nazaj v trafiko in prosila uslužbenca, naj preveri, ali je res zadela. Uslužbenec je srečko predal svojemu nadrejenemu, enemu od lastnikov trafike.

Ta pa je, namesto da bi potrdil dobitek, pograbil priložnost in jo s srečko v žepu pobrisal. Usedel se je namreč na svoj skuter in se odpeljal neznano kam.

Ženska je dogodek prijavila policiji, ki je takoj ukrepala: moškega so tako ujeli v nedeljo, tik preden bi se vkrcal na letalo za Tenerife. Izkazalo se je, da je takoj kupil letalsko vozovnico za prvi polet iz Rima na Fuerteventuro, kar ga je na koncu stalo prostosti. Vsaj začasno ‒ preiskovalni sodnik ga je namreč ob plačilu varščine izpustil.

Za dobitno loterijsko srečko se je medtem izgubila vsaka sled. Da bi preprečili, da bi jo kdo unovčil, so pristojni pri italijanski finančni policiji zamrznili celo serijo srečk, ki je bila poslana v omenjeno trafiko, poročanje agencije LaPresse povzema AP.