Sacha Baron Cohen kot Bruno (na levi) in ogorčeni republikanski kongresnik Ron Paul (desno). Foto: EPA
Sacha Baron Cohen kot Bruno (na levi) in ogorčeni republikanski kongresnik Ron Paul (desno). Foto: EPA
Cohenu (ex-Ali-G-ju) je pred tremi leti uspelo zgroziti (in nasmejati) javnost s 'kazahstanskim novinarjem' Boratom. Foto: EPA

Cohen si je namreč z omenjenim likom še pred premiero težko pričakovanega filma pridobil že nekaj (novih) sovražnikov - med drugimi je razjezil lanskega ameriškega republikanskega predsedniškega kandidata Rona Paula.
Komik je po svoji stari navadi politika ukanil, da je nastopil v njegovem najnovejšem filmu.
Striptiz pred republikancem
Ron Paul je naravnost besnel, potem ko ga je lani poleti Cohen oz. Bruno "zapeljal" v "zapeljiv" prizor s svojim likom gejevskega modnega novinarja Bruna. Teksaški kongresnik trdi, da ga je Cohen zvabil v intervju, češ da je finančni novinar, nato pa se pred osuplim politikom - slekel.
Zakaj je Paul čakal tako dolgo, da je svojo "sramoto" spravil v javnost? Preprosto zato, ker se je šele prejšnji teden zagledal v napovedniku za prihajajoči film. Konservativni politik je za ameriški radio ABC povedal: "Bili smo v studiu, nisem bil povabljen v hotelsko sobo. Bilo je veliko luči in hrupa, zato so rekli, da je bolje, da gremo v sobo zadaj, ki je bila opremljena kot spalnica. Tako da so me v intervju nedvomno zvabili pod lažnimi pretvezami, saj sem pričakoval pogovor o ameriškem gospodarstvu. A se ni izkazalo tako."
Paul ogorčen nadaljuje: "Do takrat, ko si je (Cohen) začel vleči dol svoje hlače, sem se že spraševal, kaj za vraga se tukaj dogaja, in stekel iz sobe. Intervjuja je bilo konec. Ni mi všeč, kako z lažjo zapelje ljudi v intervjuje. To je zame prevara."
Bo ponovil uspeh Borata?
To seveda ni prvič, da se je Cohen zaradi svojih filmarskih taktik znašel na udaru kritik. Igralcu in filmskim šefom so pred leti s tožbo grozili nezadovoljni člani javnosti, ki so trdili, da so bili zmanipulirani v sodelovanje pri Cohenovi uspešnici iz leta 2006, Boratu.
Bruno se bo v kinomatografih začel predvajati to poletje.
Na tej spletni strani si lahko ogledate ekskluzivni napovednik Bruna, v galeriji spodaj pa nekaj podob Cohenovega novega slikovitega lika.
K. S.