Le kaj želi neznanec sporočiti z odvrženimi sendviči (fotografija je simbolična)? Foto: Pixabay
Le kaj želi neznanec sporočiti z odvrženimi sendviči (fotografija je simbolična)? Foto: Pixabay

Ob cesti, ki povezuje vasi Königsborn in Heyrothsberge, že nekaj mesecev opažajo odvržene sendviče. Vedno so zaviti v enako alufolijo, sestavine med dvema rezinama kruha pa se spreminjajo, od sira, salame in klobase. Nekateri so nenačeti, spet drugi na pol pogriženi. Ob tej cesti se sendviči pojavljajo pogosto, zgodilo pa se je tudi, da so jih našli ob avtocesti B184 v bližini mesta Magdeburg.

Domačini so prepričani, da se za odlaganjem nenavadnega predmeta ob cesti skriva isti človek, saj se sendviči vedno pojavijo na delovne dneve in pred šesto uro zjutraj, zaradi česar sklepajo, da jih meče na poti v službo.

Zaradi "primera sendvič" so se pritožili tudi oskrbniki nogometnega igrišča v Heyrothsbergu, ki so opozorili, da sendviči pogosto pristanejo na njihovi zelenici. "Za igrišče vestno skrbimo prostovoljci, zato nas res jezi, ko se moramo ukvarjati še s pospravljanjem hrane," je dejal oskrbnik po poročanju portala Euronews.

Nemški mediji so se za pomoč za razjasnitev nenavadnega primera obrnili celo k psihologom, pri katerih so iskali globlja pojasnila, kaj bi lahko neznanec s tem želel sporočiti. Psihologinja Anke Precht je dejala, da je morda neznanec v preteklosti dobil sendvič od njemu drage osebe, a v obroku ni užival, to pa je zadržal zase, zato zdaj živi s posledicami tega nesporazuma.

Ne le, da so domačini vznemirjeni zaradi nenavadnega primera, "serijskemu metalcu sendvičev" grozi tudi denarna kazen, saj je v nemški zvezni deželi Saška-Anhalt kaznivo metanje smeti iz vozečega vozila. Za to je predvidena kazen 400 evrov.