Ovce so oblikovale velikansko injekcijo. Foto: Reuters
Ovce so oblikovale velikansko injekcijo. Foto: Reuters

Hanspeter Etzold, ki se sicer ukvarja s timbildingom in svetovanjem podjetjem, ima, najbrž tako kot številni, epidemije že vrh glave, zato je pristavil svoj lonček k pozivom k cepljenju.

Pri bližnjem kmetu Steffenu Schmidtu si je v ponedeljek izposodil čredo 700 ovc in nekaj koz. V vrste sta jih zvabila s koščki kruha in jih uspela razporediti tako, da so iz zraka sestavile podobo injekcije. Dolga je bila kar sto metrov. Nato so v zrak spustili še brezpilotni letalnik, ki je vse skupaj fotografiral in dokumentiral. Stvaritev je nastala na polju v bližini kraja Schneverdingen južno od Hamburga.

Ovce so tako prijetne živali, je prepričan Etzold. Foto: Reuters
Ovce so tako prijetne živali, je prepričan Etzold. Foto: Reuters

"Zdi se mi, da ovce v ljudeh spodbudijo njihovo mehko stran in ugodje. Morda pa smo s tem sporočilom koga nagovorili k cepljenju. Če sta odpovedali logika in znanstvene utemeljitve, smo z ovcami morda potrkali na čustveno plat. Saj ni pomembno, ali koga prepriča ovca, pomembno je le, da se odloči za odmerek," je dejal.

V Nemčiji je z dvema odmerkoma cepljenih 71,3 odstotka ljudi, s poživitvenim pa 39,3 odstotka. To pomeni, da ima Nemčija eno najnižjih stopenj precepljenosti med zahodnoevropskimi državami.