Sestrici pa je ime Zahara Marley. Foto: EPA
Sestrici pa je ime Zahara Marley. Foto: EPA
Družina Geldof
Bob je za hčerke izbral precej nenavadna imena. Foto: EPA
Gwyneth Paltrow s hčerkico Apple Blythe
Že zdaj se udeležuje očkovih koncertov. Foto: EPA

"Stvaritev" vpadljivega in iznajdljivega imena je med zvezdniki postala prava tradicija. Včasih se zdi, da kar tekmujejo med seboj.

Pred kratkim sta se tako rodila Pirat (sin pevca skupine Korn Jonathana Davisa) in Lola (hčerka Charlieja Sheena in Denise Richards). Lola je v dobri družbi, saj ima soimenjakinje med hčerkami Chrisa Rocka, Madonne in Jennie Garth.

Tudi če ne štejemo Brada Pitta, je pri Angelini Jolie doma nov lep obrazek, ki pripada njeni etiopski posvojenki z romantičnim imenom, ki vzbuja sanje o puščavskem pesku, reggae glasbi in se začenja na eksotično črko Z - Zahara Marley Jolie. Ne smemo pa pozabiti na njenega prvega posvojenca iz Kambodže - Maddoxa.

Dobrodelni veteran Bob Geldof ima doma polno hišo hčerk z nenavadnimi imeni: Fifi Trixibelle, Peaches Honeyblossom, Pixie in njihovo polsestro Heavenly Hiraani Tiger Lily.

Stara in "normalna" imena se vračajo v modo. Julia Roberts je svoja dvojčka poimenovala Hazel Patricia in Phinnaeas Walter. Za "čisto navadna" imena so se odločili Jon Stewart z malim Nathanom in Sarah Jessica Parker s sinom Jamesom Wilkiejem. Že dolgo nazaj je Tom Hanks svojega sina poimenoval Chester.

Pri dvojčkih je metod več - nekateri zvezdniški starši dvojčke poimenujejo tako, da se njihova imena ujemajo, na primer Geena Davis s sinovoma Kianom in Kaiisom. Zanimivo pa je, kako jasnovidna je bila Jane Pauley, ki je svoja dvojčka poimenovala Ross in Rachel. Jane Seymour pa je svoja sinova poimenovala po prijateljih Johnnyju Cashu in Christopherju Reevesu: Johnny in Kris.

Preprosta imena so lahko zanimiva: poleg številnih Lol ima Heidi Klum deklico Leni, Courtney Cox-Arquette se je odločila za šik ime Coco, Monica Bellucci pa je svojo hčerkico poimenovala Deva. John Travolta in Ben Stiller imata svoji Elli, Heather Locklear in Reese Witherspoon pa Avi. Steven Tyler ima hčerki Liv in Mio ter sina Taja.

Zadnje čase na ustih zvezdnikov cvetijo rože, drevesa in sadje. Morda se zgledujejo po vegetarijanskemu paru - Gwyneth Paltrow in Chrisu Martinu, ki imata hčerkico Apple (Jabolko) Blythe. Claudia Schiffer pa ime hčerko Klementino. BigBoi iz skupine Outkast ima sina Bambooja (Bambus), Will Smith in njegova Jada pa Willow (Vrba).

Najbolj čudaška pa so imena, ki jih navdihujejo predmeti. Ali blagovne znamke. V zadnjih letih so v rojstni list zapisali imena Lexus, Canon, Porsche ... Toni Braxton ima sina Denima, Nelly pa hčerko Chanel. Hm, naj bomo pripravljeni na iPod?