Predah med sedmo in osmo sezono Igre prestolov se je raztegnil na dve leti. Foto: IMDb
Predah med sedmo in osmo sezono Igre prestolov se je raztegnil na dve leti. Foto: IMDb

Že večkrat se je zgodilo, da se je v nanizanki ali filmu, katerega dogajanje je umeščeno v daljno preteklost, pojavil kakšen predmet, ki je značilen za današnje čase. V enem od kadrov se je v seriji Igra prestolov tokrat pojavila skodelica za kavo, ki spominja na tisto iz priljubljene verige kavarn Starbucks.

Napaka se je boje pojavila v četrtem delu zadnje sezone, in sicer v delu, ki prikazuje srečanje Daenerys Targaryen (Emilie Clarke) in Jona Snowa (Kita Haringtona).

Napaka seveda ni ostala neopažena. Na družbenih omrežjih se je nemudoma vnela burna debata, na producente pa se je vsul plaz kritik.

Igra prestolov je sicer serija, ki si je privoščila enega od najdaljših premorov pred zadnjo sezono, pa vseeno ni bila ukinjena. Razplet sedme sezone smo spremljali poleti 2017, in že takrat je producent Casey Bloys napovedal, da bo na zadnjo sezono treba dolgo čakati: "Snemanje je zakomplicirano ‒ odvija se na različnih celinah, obstajajo tehnične prepreke ‒ posebni učinki pa so še en ogromen zalogaj, ki ga skušamo razvozlati. To bo velik dejavnik," so je takrat povedal.