Zdravniki so na letalo prihiteli v polni opremi. Foto: Reuters
Zdravniki so na letalo prihiteli v polni opremi. Foto: Reuters

54-letni moški je na poti v znano letovišče Punta Cana močno vznemiril preostale potnike. Na krovu je po njegovem kričanju, da ima smrtonosni virus, ki je na zahodu Afrike vzel že več kot 3.000 življenj, nekateri pa svarijo, da bi lahko ebola postala "novi aids", zavladalo veliko razburjenje. Vseh 290 potnikov je postalo nemirnih, bili so v strahu in ogorčeni.

Letalo je pristalo v Punta Cani in ko se je ustavilo, so na krov prihiteli zdravstveni strokovnjaki v modrih zaščitnih oblekah in potnika odpeljali.

"Kakšen idiot!"
"Samo šalil sem se. Nisem iz Afrike," naj bi nato vzkliknil moški. A namesto načrtovanih dveh tednov počitnic v Dominikanski republiki so ga pristojne oblasti dan po dogodku že poslale nazaj v ZDA. Pred tem so s preiskavo potrdili, da 54-letnik ni okužen z nevarnim virusom, čeprav je med letom ves čas kašljal. Ugotovili so tudi, da še nikoli ni bil v Afriki.

"V 36 letih delovne dobe nisem doživela kaj takega. Moški, ki je to rekel, je idiot," pa je dejala ena od stevardes. Drugi potniki so morali čakati kar dve uri, da so lahko zapustili letalo. "Opravičujemo se vsem za nevšečnosti, a varnost naših potnikov in posadke ostaja prioriteta," je nato sporočila letalska družba US Airways.