Na vrhu sta s pomočjo palice za selfije posnela obvezno fotografijo. Foto: Instagram
Na vrhu sta s pomočjo palice za selfije posnela obvezno fotografijo. Foto: Instagram

Ping An bo, ko bo dokončan, postal najvišja zgradba na Kitajskem in druga najvišja stavba na svetu, v višino pa bo meril kar 660 m (z anteno) oziroma 555,1 metra (115. nadstropje). Dokončali naj bi ga prihodnje leto.

25-letni Vadim in 22-letni Vitalij pa sta bila neučakana in sta se na stolpnico podala že zdaj. Potem ko sta se pretihotapila na gradbišče, je sledila dolga hoja po stopnicah, saj sta morala premagati kar 91 nadstropij. Na nebotičniku sta nato prenočila in si nabrala novih moči za vrtoglavi podvig, ki ju je čakal naslednji dan - na vrh sta namreč priplezala po kovinski konstrukciji in nato še po žerjavu, vse to brez plezalne opreme.

Rus in Ukrajinec, ki sta znana pod imenom On the Roofs, sta sicer osvojila že številne stolpnice in druge znamenite stavbe, kot so pariški Eifflov stolp, barcelonska cerkev Sagrada Familia, egiptovske piramide in šanghajski stolp. Medtem ko s svojimi podvigi navdušujeta številne sledilce, pa večkrat razburita oblasti.

Fotografije z vrha piramid v Gizi so spodbudile različne odzive, od zavisti do ogorčenja in zaskrbljenosti zaradi varstva starodavnih čudes. Takrat je Mahorov dejal: "Spust je bil precej težji kot vzpon. Veliko srečo smo imeli, da nas niso ujeli. Bili bi v hudih težavah, če bi nas. Zato bi se rad opravičil za ta vzpon. Nikogar nismo želeli užaliti. Samo sanjam smo sledili."

Spodaj si lahko ogledate nekaj videoposnetkov, ki sta jih Vadim in Vitalij posnela med svojimi pustolovščinami.