Osvežitev z veličastnim razgledom na Manhattan. Foto: Reuters
Osvežitev z veličastnim razgledom na Manhattan. Foto: Reuters

V sklopu mestnega programa Poletne ulice (Summer Streets), ko ob avgustovskih sobotah zaprejo za promet več ulic, trije zabojniki za smeti, predelani v bazene, "krasijo" Avenijo Park.
Tako Newyorčani kot turisti so se že zgodaj zbrali, da bi se lahko namočili v 2,4 metra krat 6,7 metra velikih bazenčkih. Vsak izmed zabojnikov omogoča 140 ljudem 20 minut bazenskega časa kot tudi uporabo zunanjih prh, visečih mrež in ležalnikov. Tako so v soboto nekateri pošiljali SMS-e iz mrež, drugi so brali New York Times na ležalnikih, tretji so se v vodo pognali z maskami in plavutkami.
"To je zabavna, odlična newyorška izkušnja," je za Reuters povedala Frances Parkman, ki živi blizu bazenov, sama pa se sicer ni odločila za skok v vodo. "Preprosto krasno je, pa še zastonj," je dodala.
Hitro razprodan užitek
A vsi niso bili srečni, saj je bilo mnogo takih, ki so ostali brez plavalne prepustnice za ta precej zreklamiran dogodek. Na dan jih je namreč na voljo le 420 (tri plavalne seanse na dan).
Bazeni bodo odprti še dve soboti na tem delu Avenije Park, nad katero se dvigajo v nebo segajoči pisarniški nebotičniki in orjaška senca stare železniške in avtobusne postaje Grand Central Terminal. Lani so bazenčki popestrili turobno, industrijsko parkirišče v Brooklynu in postali takojšen hit.