Kako je žival prišla na krov, ni znano. Foto: Reuters
Kako je žival prišla na krov, ni znano. Foto: Reuters

Linda in Richard Bell sta televiziji CNN dejala: "V poslovnem razredu sva jedla kosilo, ko je Richard začutil nekaj v laseh. Segel je v lase in žival je padla na pladenj. Prijel jo je za rep in žival ga je pičila. Strinjali smo se, da je šlo verjetno za škorpijona." "Slepi potnik" je nato padel na tla, kjer so ga opazili sosednji potniki in med njimi je zavladalo vznemirjenje. Poklicali so stevardeso, ki ga je ujela in ga odnesla v kopalnico, kjer ga je odvrgla v stranišče.

Kako se je domnevni škorpijon znašel v letalu, ni znano. Morda se je pretihotapil nanj v Kostariki, od koder je isti dan letel v Houston.

V United Airlinesu so potrdili neljubi dogodek: "Zdi se, da je v eno izmed naših letal zašel škorpijon. Naše osebje je takoj stopilo v stik z zdravnikom, ki jim je dal navodila, kako ravnati z njim. Zagotovil jim je, da moški, ki ga je pičil, ni v smrtni nevarnosti."

Družba je Bellu ponudila denarno odškodnino, vsota ni znana.

Takšne nesreče so redke, a ne nemogoče. Zadnji tak primer, ko je potnike prestrašil škorpijon, se je zgodil leta 2015 v letalu družbe Alaska Airlines, ki je letel iz Los Angelesa v Portland.