Nov gumb je trenutno v fazi preizkušanja. Foto: Reuters
Nov gumb je trenutno v fazi preizkušanja. Foto: Reuters

Za preizkušanje nove možnosti so se odločili, ker se ljudje velikokrat težko odločijo, kaj bi gledali. Naključno predvajanje bi tako olajšalo življenje gledalcev, ki so morda naveličani izbiranja in se želijo izogniti prepirom z drugimi pred televizijskim zaslonom.

Izbira naj bi delovala tako, da naslednji film ali serijo izbere na podlagi preteklih vsebin, ki jih je gledalec že pogledal, poroča The Verge.

Gumb za naključno predvajanje (shuffle play) se pojavil že na nekaterih zaslonih. Trenutno namreč daje ljudem možnost, da posebnost preizkusijo, če pa bo šlo vse po sreči, bodo izbiro uvedli kot stalno pridobitev pri predvajanju njihove zbirke vsebin.

Že od julija dajejo priložnost novi možnosti

Test naj bi potekal že od julija, podjetje pa preizkuša različne načine, kako naj bi bila nova pridobitev videti; ena izmed možnosti je tudi gumb "predvajaj kar koli" (play something). Trenutno je ta izbira na voljo le na televizijah. "Teste izvajamo v različnih državah in različno dolgo, širše dostopne pa jih naredimo le, če se ljudem zdijo uporabne," je povedal predstavnik Netflixa.

Pred tem je Netflix že testiral posebnost, ki naj bi prikazala naključno epizodo določene televizijske serije.