"Želim, da imajo dekleta neprecenljivo izkušnjo ukvarjanja s športom in da to, kar te nauči, s tabo ostane do konca življenja." Foto: Reuters

S pomočjo punčk Barbie je podjetje Mattel z novim projektom počastilo vrhunske športnice, ki so vzor mnogim. Barbika bo tako prevzela tudi podobo teniške legende Venus Williams.

"Skozi mojo kariero me je vedno vodila zamisel, da premagam ovire in ostanem zvesta sebi. Poslanstvo barbik močno sovpada s tem nazorom," je dejala tenisačica, ki je osvojila kar sedem turnirjev za Grand Slam med posameznicami, in dodala, da si življenja brez športa ne predstavlja.

"Želim, da imajo dekleta neprecenljivo izkušnjo ukvarjanja s športom in da to, kar te nauči, s tabo ostane do konca življenja," je še poudarila, poroča AP.

Tej se bodo pridružile tudi upodobitve brazilske in mehiške telovadke Rebece Andrade in Alexe Moreno, avstralske in kanadske nogometašice Mary Fowler in Christine Sinclair, francoske boksarke Estelle Mossely, nekdanje italijanske plavalke Federice Pellegrini, španske paratriatlonke Susane Rodriguez in poljske sprinterke Ewe Swoboda.