Nova in nekdanja veleposlanica. Foto: Facebook/British Embassy Ljubljana
Nova in nekdanja veleposlanica. Foto: Facebook/British Embassy Ljubljana

Victoria Harrison bo tudi prva veleposlanica, ki bo svojo funkcijo opravljala s pomočjo psa vodnika – spremljal jo bo Otto, dveletni mešanec med labradorcem in zlatim prinašalcem.

Harrison se je rodila na Škotskem, v času svoje diplomatske kariere je bila napotena v Helsinke in Sarajevo, zelo dejavna pa je bila tudi pri odzivanju na razmere v Ukrajini in Afganistanu. Ob imenovanju je poudarila, da ji je v veliko čast, da bo v tujino napotena kot prva slepa britanska veleposlanica, piše STA. "Že dobro leto se učim slovenskega jezika, in bolj ko spoznavam Slovenijo, bolj se veselim tega, da bom tu delala in živela, seveda skupaj s svojim psom vodnikom Ottom," je dodala.

"Že dobro leto se učim slovenskega jezika, in bolj ko spoznavam Slovenijo, bolj se veselim tega, da bom tu delala in živela, seveda skupaj s svojim psom vodnikom Ottom," je povedala nova veleposlanica. Foto: Facebook/British Embassy Ljubljana

Sedanja veleposlanica Tiffany Sadler je izrazila obžalovanje, da po treh letih in pol odhaja s položaja, saj je bilo to zanjo izredno pomembno in produktivno obdobje. Je pa izrazila prepričanje, da bo njena naslednica in dobra prijateljica s svojimi bogatimi diplomatskimi izkušnjami ogromno prispevala k tej funkciji.