Foto: Reuters
Foto: Reuters
Preberite tudi:

Medtem ko v Biarritzu v Franciji odmeva srečanje britanskega premierja Borisa Johnsona in ameriškega predsednika Donalda Trumpa, prva dama gostiteljice tokratnega vrha G7, žena francoskega predsednika Emmanuela Macrona, dan v družbi drugih žena političnih voditeljev preživlja na francoskem podeželju.

Prve dame so nazdravile z baskovskim vinom. Foto: EPA
Prve dame so nazdravile z baskovskim vinom. Foto: EPA

Brigitte Macron se je v družbi prve dame ZDA Melanie Trump, Akie Abe, žene japonskega premierja, prve dame Čila Cecilie Morel, žene avstralskega premierja Jenny Morrison in Malgorzate Tusk, žene predsednika Evropskega sveta Donalda Tuska, odpravila v Espelette, ki leži na meji s Španijo.

Žene političnih voditeljev, ki so se v Biarittzu po dopoldanski delovni seji na delovnem kosilu ukvarjali z bojem proti neenakostim, so obiskale dom slovite rdeče paprike d’Espelette, ki je bila postrežena tudi na včerajšnji neuradni večerji voditeljev G7.

Skupini prvih dam so kosilo postregli v vili Arnaga, v kateri je lani Baskovska separatistična teroristična organizacija ETA po desetletjih aktivizma in napadov v Španiji in Franciji podpisala mirovni sporazum. Gospe so pokusile tudi slovito baskovsko vino, obiskale tamkajšnjo cerkev, gostitelji pa so jim pripravili tudi kulturni program.

Utrinke druženja si lahko ogledate v spodnji fotogaleriji.