Tekači bodo v rekreativnem teku odtekli tri različno dolge trase – pet, deset ali 15 kilometrov. Trase vodijo mimo vseh fakultet in akademij Univerze v Ljubljani s sedežem v Ljubljani. Poleg skrbi za dobro počutje in zdravje bodo tekači spoznavali tudi članice Univerze v Ljubljani.

"Zanimanje za dogodek je zelo veliko, saj so bila vsa mesta v 48 urah zapolnjena," je povedala vodja Centra za obštudijsko dejavnost Univerze v Ljubljani Ivanka Stritar. Tekači bodo razdeljeni v manjše skupine, ki jih bodo na poti od starta do cilja vodili tempo tekači. "Vlogo vodij ekip je prevzelo dodatnih 70 posameznikov, ki bodo skupaj z organizatorji dogodka soustvarili enkraten univerzitetni tekaški dogodek," je še dodala.

Dogodka se bo udeležilo 695 študentov, 11 zaposlenih in 13 alumnov. Največ tekačev, in sicer 89, prihaja z medicinske fakultete, 78 jih prihaja z fakultete za šport in 65 z biotehniške fakultete. Največ udeležencev dogodka se je prijavilo na petkilometrski tek (401 prijava). Na tek na deset kilometrov se je medtem prijavilo 211 oseb, 109 pa jih bo teklo na 15 kilometrov.

Letos na prizorišču starta in cilja v študentskem naselju Rožna dolina poteka tudi pester spremljevalni program, ki v sodelovanju z Rdečim križem Slovenije omogoča določitev krvne skupine, vpis v bazo krvodajalcev in seznanitev s prostovoljskimi programi na področju dela z mladimi. Tekači in njihovi navijači se bodo lahko vključili tudi v delavnico slacklina in ultimate frizbija, odigrali igro namiznega nogometa in tenisa ali se preizkusili v strelastiki.

Dogodek se bo uradno začel z registracijo tekačev na infotočki med študentskimi domovi in Univerzitetno športno dvorano Rožna dolina ob 16. uri. Po skupinskem ogrevanju bo ob 17. uri sledil start prvih skupin teka na 15 kilometrov. Dogodek organizirata Univerza v Ljubljani in Študentski dom Ljubljana.