Kinodvorane na prostem doživljajo razcvet po vsem svetu. Foto: Reuters
Kinodvorane na prostem doživljajo razcvet po vsem svetu. Foto: Reuters

Vstopnice za kinodoživetje na vodi so hitro pošle, a kaj ne bi, saj je to ena izmed redkih priložnosti za ogled filma zunaj lastnega doma po devetih mesecih zaprtja kinodvoran.

Gondoljerji so gondole zapeljali po kanalu in jih namestili na varno razdaljo. Na posamični gondoli sta lahko samo dva človeka, projekcijo pa si lahko hkrati ogleda do deset ljudi. Obvezna oprema za vse obiskovalce so tudi lastne slušalke, saj se morajo priklopiti na radijsko frekvenco. Tako lahko filmu prisluhnejo le tisti, ki so kupili vstopnico.

"Vožnja z gondolo je edinstvena izkušnja," je za Reuters povedala organizatorka dogodka Violet Gatchalian, ki je dodala, da je "beneški" kino ena izmed redkih kinodvoran, ki so znova odprle svoja vrata. Cilj kina na prostem je dvigniti razpoloženje obiskovalcem in pomagati delavcem filmske industrije.

Kinodvorane na Filipinih so bile zaprte od sredine marca, ko je predsednik Rodrigo Duterte uvedel eno najstrožjih in najdaljših karanten na svetu. Z več kot 456.000 okužbami z novim koronavirusom in 8.875 smrtnimi primeri s covidom-19 so Filipini po Indoneziji najbolj prizadeta država jugovzhodne Azije.