Kljub slabemu vremenu se je na prireditvi zbralo veliko ljudi. "Res neverjetno, sem bil pozitivno presenečen, da se je zbrala takšna množica ljudi," je za Val 202 povedal Roglič.

Kolesarji so Zlati krog začeli na Trgu Leona Štuklja v Mariboru, nadaljevali pot mimo Hoč, Skok, Starš, Ptuja, kjer se je karavana na kratko tudi ustavila, nato jih je pot vodila mimo Vurberka, Dupleka in nazaj na cilj v Maribor.

Osnovna trasa je bila dolga 61 kilometrov, tiste, ki so zmogli držati Primožev tempo, pa je pri Vurberku čakal še "hitri krog", kjer so se lahko v dodatnih sedmih kilometrih s Primožem pomerili tudi v zahtevnejši vožnji navkreber.

Na Trgu Leona Štuklja je sledil sprejem ob hrani in pijači, potekala pa je tudi dobrodelna dražba različnih Rogličevih predmetov.

Celoten izkupiček od prijavnin bodo namenili Fundaciji Primoža Rogliča, ki skrbi za razvoj kolesarstva in pomoč mladoletnim športnikom.

Roglič je zadovoljen z izkupičkom dobrodelnega dogodka. Koliko točno so zbrali, še ni znano, vsota pa naj bi bila podobna lanski vsoti (31.550 evrov). S tem denarjem so kupili več kot 60 koles in 150 čelad, ki jih bodo kmalu podarili otrokom iz ekonomsko šibkejših družin.

O prihodnosti do konca sezone Roglič v pogovoru za Val 202 ni nič razkril: "Še za naslednji teden ni 100-odstotnih načrtov, kaj šele za naslednjo sezono. Nekorektno bi bilo, če bi trenutno karkoli komentiral. Je pa kar v redu, dokler se ekipe zanimajo zame."

Rogliča tudi slabo vreme ni ustavilo na dobrodelnem kolesarjenju v Mariboru
Roglič združil kolesarje na Štajerskem