Skoraj štiri leta je z dvema prekinitvama trajala njegova pot, ki jo je prvič za kratek čas prekinil rop v Kolumbiji, zaradi česar je moral domov in urediti nove dokumente, drugič pa začetek epidemije novega koronavirusa. Ob tem je dobil tudi novo prijateljico, psičko Carlitos, ki mu je družbo delala večji del poti in ga zvesto čakala tudi, ko je moral dvakrat v Slovenijo.

Želel sem iti iz udobnosti, želel sem stopiti iz cone udobja, saj pravijo, ko to storiš, se najlepše stvari dogajajo. In zagotovo je bilo to na poti - nalepša štiri leta mojega življenja.

Oliver Tič - Oli Walker

Oli Walker je pohod končal prejšnji petek, to soboto pa je po nekaj zapletih z zbiranjem dokumentov za Carlitos vendarle srečno prispel domov. Zadnji koraki do oznake Deadhorse, kjer se konča avtocestna pot Dalton Highway, so bili zanj precej čustveni, na cilju pa ga je pričakala manjša skupina ameriških prijateljev, ki jih je spoznal na svoji poti.

Sicer pa hoja, ki jo je oktobra 2018 začel v argentinskem kraju Ushuaia, ni njegov edini tovrstni podvig. Prvič se je leta 2014 lotil prečkanja Slovenije. Ker je bilo nošenje nahrbtnika naporno, si je za prečkanje Združenih držav Amerike dve leti pozneje omislil voziček, v katerem je prevažal vse, kar je potreboval na poti. Takrat je za nekaj manj kot 7000 kilometrov dolgo pot od vzhoda do zahoda ZDA potreboval 175 dni.

Konjičan Oliver Tič na cilju 25 000 km dolge poti

Med podvigom se je srečal z Dončićem
Med svojimi najlepšimi spomini na tokratno avanturo je poleg psičke, ki seveda ostaja njegova spremljevalka, Oli ohranil tudi srečanje s slovenskim košarkarskim zvezdnikom Luko Dončićem. Za to, da je v Dallasu lahko obiskal njegovo tekmo, za katero so mu vstopnico uredili njegovi spletni prijatelji, je sicer moral prehoditi dodatnih 300 kilometrov, a je bil njegov trud poplačan tudi s presenečenjem, saj se je s košarkarjem tudi na kratko srečal.

Dončić mu je ob tem podaril podpisan dres, ki se ga je Oli odločil prodati na dobrodelni dražbi, ves izkupiček pa nameniti nadarjenim mladim športnikom iz socialno šibkejših družin.

Dobrodelna akcija, ki jo vodi Lions klub Slovenske Konjice, je bila končana na včerajšnjem sprejemu, ko je dres prejel donator z najvišjim zneskom.

Slovenec v 993 dneh prepešačil čez 25 tisoč kilometrov