Rahel je ena od petih Orbanovih otrok. Foto: Reuters
Rahel je ena od petih Orbanovih otrok. Foto: Reuters

Po poročanju madžarskega časopisa Nyugati Feny je Orbanova potovala s svojim možem Istvanom Tiborczem in otrokom z obale proti notranjosti Hrvaške. Potem ko je previla svojega otroka, je uporabljeno plenico pustila na zelenici počivališča bencinske postaje ob avtocesti, čeprav je bil koš za smeti oddaljen le okoli 20 metrov.

Orbanovo in moža, ki ju na Madžarskem ironično imenujejo kar "kraljevi par", so med dejanjem posneli madžarski turisti, ki so bili na istem počivališču. Orbanovo so celo vprašali, ali jo je oče učil takšnega vedenja, a sta zakonca vprašanja ignorirala in se odpeljala naprej v luksuznem terenskem osebnem avtomobilu. Turisti so bili nad njunim dejanjem šokirani.

Brez odziva
Časopis Nyugati Feny je objavil tudi več fotografij noseče Orbanove, kako je v plastični vrečki odvrgla plenice ob robu počivališča. To so potem povzeli številni hrvaški mediji.

Jutarnji list poroča, da si bo premierjeva hči letošnji dopust na Hrvaškem dobro zapomnila, potem ko je njeno dejanje posnela njena "dobro vzgojena in zavestna" rojakinja. Časopis dodaja, da so pri Orbanovem uradu zaprosili za odziv na vedenje Rahel Orban, a odgovora niso dobili.

Hrvaški mediji menijo, da gre za "manjši škandal" hčerke madžarskega premierja, ki je z umazano plenico "počastila" Hrvate. Navajajo še, da je bilo vedenje Orbanove sramotno in da je osupnila hrvaško in madžarsko javnost.

Mimogrede, 29-letna Rahel Orban ima diplomo iz gostinstva in turizma z elitne švicarske šole École Hoteliere v Lozani.

Madžarski premier, oče petih otrok, redno preživlja poletne počitnice na Hrvaškem. Prejšnji teden je bil v Opatiji. Zadnji dan svojega dopusta sta se na neformalni kavi srečala s hrvaškim premierjem Andrejem Plenkovićem.