Foto: AP
Foto: AP

V prvi tovrstni pobudi bo Francoska teniška zveza (FFT) uporabila tehnologijo umetne inteligence Bodyguard, katere cilj je filtrirati žaljive komentarje na družbenih omrežjih, kot so Instagram, Twitter in TikTok.

Kot poroča Guardian, lahko sistem Bodyguard moderira komentarje v živo in replike analizira v manj kot 200 milisekundah.

Teniški igralci se pogosto pritožujejo nad grozljivimi komentarji, ki so jih deležni po porazih, pogosto od kockarjev, ki izgubijo denar s stavami nanje.

“V okviru svoje strategije skrbeti za mentalno zdravje igralcev se je FFT odločil, da se poveže z Bodyguardom v boju proti spletnemu ustrahovanju,” je zapisal FFT v izjavi. “Ekipa jezikoslovcev oblikuje besedne vzorce, ki omogočajo sistemu posodabljanje v realnem času glede na objave na družbenih omrežjih, da bi tako generiral bolj kontekstualno analizo."

Tehnologijo bodo uporabili za vse uradne profile FFT-ja in Roland Garrosa, pa tudi za družbena omrežja tistih igralcev, ki bodo med turnirjem in še najmanj teden dni po koncu tega izrazili interes.

“Duševno zdravje tekmovalcev je za Roland Garros absolutno prioriteta. Na našem turnirju ne mislimo sprejemati nobene oblike nasilja,” je povedala direktorica FFT-ja Caroline Flaissier.

“Zelo smo ponosni, da smo prvi turnir za grand slam, ki ponujamo igralcem rešitev, ki jih bo učinkovito obvarovala pred spletnim ustrahovanjem. Želimo si zaščititi igralce pred tem uničujočim obnašanjem in jim omogočiti, da so v vrhunski mentalni kondiciji, ko tekmujejo na turnirju.”