Borut Pahor se poslavlja od svoje katre. Foto: TV SLO, zajem zaslona
Borut Pahor se poslavlja od svoje katre. Foto: TV SLO, zajem zaslona

"Danes je padel svetovni rekord. Katra za dober namen bo postala najdražje prodan renault 4 v zgodovini. Doslej je bila najvišja prodajna cena 50.600 evrov (po poročanju 24ur POP TV)," je na družbenih omrežjih včeraj zapisal Pahor.

Danes je številka dosegla 60.000 evrov. "Danes je za vse nas kulturni praznik. Čestitke. Za otroke, ki se borijo z rakom, pa zaradi vaše dobrote praznik upanja. Hvala. Mali junaki, vi pa samo gas in naprej," je nekdanji predsednik države napisal na družbenih omrežjih.

Na družbenih omrežjih je konec januarja tudi naznanil prodajo avtomobila renault 4 GTL, letnik 1991.

Dodal je: "Čestitam ponudniku in vsem, ki z najboljšimi nameni sodelujete v tej čudoviti akciji, ki še ni rekla zadnje besede."

Denar bo v celoti namenil bolnim otrokom
Ponudbe v dobrodelni akciji, zaslužek od prodaje bo nekdanji predsednik namenil bolnim otrokom, so začeli zbirati 1. februarja, akcija pa bo končana 15. februarja na mednarodni dan boja proti otroškemu raku.

Kupnino od prodaje bo Pahor v celoti namenil Inštitutu zlata pentljica, otroci z rakom, ki z organizacijo različnih dogodkov širi zavest o raku pri otrocih, opozarja na težave, s katerimi se otroci med zdravljenjem in po njem srečujejo, in išče načine, kako te težave premagati ali odpraviti.

Pahor je lani ob mednarodnem dnevu boja proti otroškemu raku ustanoviteljem omenjenega inštituta, Junakom tretjega nadstropja, podelil tudi jabolko navdiha za ozaveščanje o raku pri otrocih in mladostnikih. Junaki tretjega nadstropja so otroci, ki se ali so se zdravili v tretjem nadstropju Pediatrične klinike v Ljubljani, na oddelku, na katerem se zdravijo otroci, oboleli z rakom.

Na terenu: Pahorjeva katrca