Papež Frančišek mora zaradi bolečin v kolenu uporabljati voziček. Foto: Reuters
Papež Frančišek mora zaradi bolečin v kolenu uporabljati voziček. Foto: Reuters

Papež je v sredo po splošni avdienci s "papamobilom" krožil po Trgu sv. Petra, ko se je ustavil in pozdravil skupino novomašnikov.

Eden od njih je papeža vprašal po njegovem kolenu, v katerem ima natrgane vezi, zaradi česar je odpovedal kar nekaj obveznosti, občasno pa mora uporabljati tudi invalidski voziček. Papež mu je z nasmeškom odvrnil, da je "zelo muhasto". Duhovnik je pohvalil njegovo dobro razpoloženje, 85-letni vodja Katoliške cerkve pa je priznal: "Veste, kaj bi potreboval? Malce tekile!"

To ni bilo prvič, da se je Frančišek, Argentinec, pošalil o tekili. Po poročanju AFP-ja je leta 2016 pred papeževim potovanjem v Mehiko eden od navdušenih duhovnikov Frančišku zaklical: "Čakamo vas!" Papež mu je z nasmehom odgovoril: "S tekilo ali brez tekile?"

Video (v španskem jeziku) si lahko ogledate spodaj.

Hoy tuve la gracia de sostener esta conversación con el Papa. Gracias Papa Francisco! #papa #papafrancisco #papafrancesco #popefrancis #vaticano #vatican #italia #italy #méxico #tequila #sacerdote #seminarista #sacerdocio #católico #iglesiacatolica #catolicchurch #vidareligiosa #vidaconsagrada #seminarian #seminarianlife #plazasanpedro