Kaj bi si pa vi mislili, če bi naleteli na tako
Kaj bi si pa vi mislili, če bi naleteli na tako "granato"? Foto: Policijska postaja Hauzenberg

Ženska, ki je tekla po gozdu, je ob poti opazila prosojno vrečo, v kateri je bilo nekaj, kar je bilo videti kot ročna granata, in še nekaj drugih predmetov. Policija, ki jo je o najdbi obvestila, je zato takoj aktivirala bombno enoto. Ta je zavarovala kraj dogodka, pripravila vse potrebno za nadzorovano razstrelitev, nato pa ob podrobnejšem pregledu ugotovila, da ta ne bo potrebna.

V vreči je bila namreč gumijasta spolna igračka v obliki ročne granate, poleg nje pa še USB-kabel, dva (neuporabljena) kondoma in lubrikant, je policijsko poročilo povzel krajevni časopis Passauer Neue Presse.

Čeprav so bili možje v modrem že ob natančnejšem pregledu najdenih predmetov precej prepričani, kaj so našli (in da ni nevarno), pa so vseeno svoje domneve preverili – na spletu. "Preverjanje na spletu je potrdilo naše domneve," so zapisali v rednem dnevnem policijskem poročilu in dodali: "Zares obstajajo spolni pripomočki v obliki ročnih granat in točno tak primerek smo našli tam."

Glede na stopnja razpadanja vrečke policija sicer sumi, da je bila "granata" v gozdu že nekaj časa, "o tem, kako so ti predmeti prišli tja in zakaj jih je nekdo tu pustil, pa lahko le ugibamo," so policisti sklenili poročilo.

Več kot 75 let po koncu II. svetovne vojne sicer po Nemčiji neredko naletijo na neeksplodirane granate, bombe in podobno, zato je bil sum povsem logičen.