Na osmem mednarodnem tekmovanju Brainobrain v hitrostnem računanju v Dubaju je letos sodelovalo več kot 2000 otrok iz 16 različnih držav. Med njimi je bila tudi petletna Ptujčanka Sia Pernat, ki pa je osvojila najvišjo mogočo nagrado Champion pokal in se tako uvrstila med najboljše na svetu.

Sia se je na tekmovanje, ki se ga je tokrat udeležilo največ tekmovalcev iz Slovenije do zdaj, kar 31, pripravljala dober mesec in pol. Z mamo sta skupaj izračunali več kot 6000 računov, zato je kar nekaj primerov še ne prvošolka izračunala kar na pamet. Na tekmovanju z abakusom je rešila več kot 25 računov v treh minutah in kot rešitev zapisala dvomestni rezultat, pri tem pa ni naredila skoraj nobene napake.

"Za nas je to nepozabna izkušnja. Verjamem, da pred nekaj časa Sia nikakor ne bi bila pripravljena sama odkorakati med takšno množico ljudi in odpisati, se hkrati osredotočiti na izpitno polo," je po prihodu domov povedala Siina mama Biserka Erhatič in dodala, da je Brainobrain čudovit program, ki ga z veseljem obiskujejo in jim je zelo pomagal pri razvijanju samozavesti.

V Sloveniji je program prisoten od leta 2014

Inštitut Brainobrain, nosilec dveh Guinnessovih rekordov, je sicer eden od vodilnih na svetu na področju celostnega razvoja mladih genijev s pomočjo programa računanja na abak in treninga mentalne aritmetike. Brainobrain program za razvoj sposobnosti in spretnosti otrok je desetstopenjski tečaj abaka za otroke, stare od štiri do 14 let, ki je usmerjen v izboljšanje njihovih umskih sposobnosti, življenjskih veščin in spretnosti NLP, kar zagotavlja celosten razvoj možganov v zelo zgodnji mladosti.

Program deluje v 44 državah sveta, v Sloveniji je prisoten od leta 2014. Trenutno imajo 16 uspešno delujočih franšiznih centrov in več kot 900 aktivno vpisanih otrok.