Martello se je odločil, da mora storiti kaj, da bo dvignil razpoloženje beguncev v teh groznih časih. Zato se je iz Nemčije pred dnevi odpravil na poljsko-ukrajinsko mejo, s seboj pa vzel klavir na koleščkih. Na svojem instrumentu ima že dalj časa ogromen bel znak za mir, saj trdi, da je njegov cilj z glasbo spodbujati k miru.

Na poljsko-ukrajinski meji je večkrat zaigral zimzeleno skladbo Imagine Johna Lennona, ki velja za eno najvplivnejših pesmi 20. stoletja. Pridružili so se mu tudi ljudje, ki so morali zaradi spopadov zbežati iz svoje države. Tako je v nekem trenutku k njemu pristopila neka Ukrajinka, ki je na njegov klavir zaigrala še eno legendarno skladbo, We Are the Champions skupine Queen. V polomljeni angleščini mu je sporočila, da ni spala že tri dni, saj je bila ves čas na begu.

Spet drugi so postali ob Martellovem klavirju in mu pomagali pri petju pesmi Volare zasedbe Gipsy Kings.

Martello je postal znan kot "mirovnik s klavirjem" leta 2013, ko je skušal razmere na svoj način umirjati na protivladnih protestih na trgu Taksim v Carigradu. S klavirjem je leta 2014 prišel tudi v ukrajinsko mesto Doneck, ko so ruske sile zavzele upravno zgradbo v mestu. Po terorističnih napadih v Parizu leta 2015 pa je s klavirjem celil rane Francozom pred dvorano Bataclan.